Van Keirsbulck: "Wil dit geen revanche noemen"

Een herboren Guillaume van Keirsbulck heeft woensdagmiddag de GP Samyn gewonnen. Het is voor hem de eerste zege voor zijn nieuwe ploeg Wanty – Groupe Gobert. De voorbije jaren reed Van Keirsbulck in dienst bij het grote Quick-Step. “Maar revanche wil ik dit niet noemen.”

Van Keirsbulck kreeg het laatste jaren heel wat kritiek over zich heen. De 26-jarige renner kon de hoge verwachtingen niet waarmaken en volgens sommigen zou hij te weinig leven voor de koers. Dat kostte hem ook zijn plaatsje bij Quick-Step. “Deze winter heb ik er echt voor geleefd. Ik ben minder uit geweest en heb ook een goede vriendin die goed voor mij zorgt. Revanche wil ik het niet noemen. Vroeger reed ik in dienst, nu rij ik voor eigen rekening. Ik bewijs wel dat ik het kan afmaken.”

Guillaume Van Keirsbulck was zonder twijfel de beste man in koers. Toch werd het nog nipt om de GP Samyn ook te winnen. “Ik zag de achtervolgers na de laatste kasseistrook steeds dichter komen. In de sprint ben ik dan blijven wachten tot Kirsch aanging en dan moest ik er gewoon nog over. Maar dat was best nog lastig.”