Van Avermaet klaar voor derde Omloop op rij

Greg Van Avermaet kan zaterdag voor het derde jaar op rij de Omloop het Nieuwsblad winnen, iets waar geen enkel renner eerder in slaagde. “Ik kijk ernaar uit om het te doen, maar het is niet zo vanzelfsprekend”, zegt hij één dag voor de openingsklassieker.

Van Avermaet start als dé topfavoriet en is ook blij met het vernieuwde parcours. “Het is heel mooi. Het draaien en keren en het explosieve werk zou mij moeten liggen. Ik hoop ook dat het een open koers wordt. Ik hoef niet te wachten tot de Muur. Als de anderen goesting hebben, wil ik zeker mee koersen.”

De olympische kampioen verwacht de meeste tegenstand van de Belgen. “Gilbert en Naesen zullen goed zijn en dan heb je ook nog Vanmarcke en Stuyven. De Belgen zullen sowieso gemotiveerd zijn. Maar ik moet vooral naar mezelf kijken en ervoor zorgen dat ik erbij ben.”

Gouden randje
Fysiek voelt Greg Van Avermaet zich dus helemaal klaar en hij start het klassieke voorjaar ook met een gloednieuwe fiets. “De kleuren heb ik zelf gekozen en het gouden randje mocht zeker niet ontbreken. Hopelijk is het ook een snelle fiets waar ik veel koersen mee kan winnen.”