Theuns: "Eerste profzege na Gentse Feesten"

“Ik heb mijn eerste koers bij de profs gewonnen na een avondje Gentse Feesten.” Die opvallende bekentenis doet Edward Theuns (Team Sunweb) in een exclusief interview met VTM NIEUWS-journalist Merijn Casteleyn.

Of een geboren en getogen Gentenaar als Theuns het niet erg vindt dat hij de Gentse Feesten moest missen door de Tour? “Ik heb spijt dat ik ze mis, maar ik zou de Tour nooit willen laten schieten voor de Gentse Feesten”, zegt Theuns.

Stadsgenoot Tiesj Benoot is wel naar de Gentse Feesten kunnen gaan, maar dat is na een zware val in de Tour. “Ik denk ook dat Tiesj liever in de Tour was gebleven, maar hij zal van de pech een momentje hebben willen maken”, zegt Theuns nog.

Eerste profzege
Als Theuns kon, ging hij elk jaar minstens een avond naar de Gentse Feesten. “Mijn eerste koers ooit bij de profs, een kermiskoers in Westrozebeke, heb ik zelfs gewonnen na een avondje Gentse Feesten.”

Toch houdt hij zich meestal relatief rustig. “Ik weet wel niet of dat nu na de Champs-Élysées ook het geval zal zijn”, geeft Theuns toe.

Bekijk hier het volledige interview met Edward Theuns: