Opa Benny grootste fan van Nina Derwael

Nina Derwael, die voor ons land een bronzen WK-medaille pakte aan de brug met ongelijke leggers, werd in Montréal aangemoedigd door haar ouders. Ook in haar woonplaats Sint-Truiden werd haar wedstrijd met spanning gevolgd, niet in het minst door haar grootvader Benny, haar grootste fan.

De spanning is nog altijd even groot als opa Benny en plusoma Marianne de oefening van hun kleindochter herbekijken. “Rond vijf na negen begon Nina aan haar oefening, maar een kwartier ervoor heb ik zitten ijsberen. De spanning werd echt te groot”, zegt opa Benny.

Doorzettingsvermogen
Hij bracht Derwael jarenlang zelf naar de turnclub. Als geen ander weet hij dus hoe hard zijn kleindochter voor haar WK-medaille gewerkt heeft. “Op haar twee jaar en een half begon ze met kleuterturnen om haar energie wat kwijt te raken, want ze sprong voortdurend op de kasten”, zegt haar opa.

Dat doorzettingsvermogen was volgens trainster Lisy Genne de sterke kant van Derwael. Zij trainde haar tot ze acht jaar oud was. “Het zat erin, ze bruiste van talent. Mentaal is ze heel vastberaden”, zegt de Genne.

Tatoeage
Maar de grootste fan van Derwael is toch veruit haar opa. Hij heeft zelfs een tatoeage van zijn kleindochter op zijn arm.

Lees meer: