Nibali: "Een prachtige overwinning"

Vincenzo Nibali zette zaterdag Milaan-Sanremo op zijn uitgebreid palmares. De Italiaan won na een solo van zeven kilometer die begon op de Poggio. “Dit is een prachtige overwinning, zeker omdat het een van de moeilijkste wedstrijden is om te winnen.”

Nibali trok alleen ten aanval op de Poggio. “Eerst zag ik het niet helemaal goed komen. Maar toen zag ik plots dat ik een mooie voorsprong had en dan heb ik beslist om er alleen voor te gaan. Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn, maar het was goed om het zo te proberen.”

Net niet voor Ewan en Démare
De sprinters kwamen net te kort. Caleb Ewan werd uiteindelijk tweede voor Arnaud Démare. De Fransman had nochtans een hele dag het gevoeld dat hij Milaan-Sanremo voor een tweede keer ging winnen.

Van Avermaet: "Moeilijk om weg te geraken"
De Belgen deden niet mee voor de overwinning. Jürgen Roelandts werd de eerste landgenoot op de vijfde plaats, Greg Van Avermaet eindigde als zeventiende. “Het was een gesloten wedstrijd door de wind op kop. Het was moeilijk om weg te geraken. Toen Nibali ging, keek ik wat naar Sagan en Kwiatkowski.”

Gilbert: “Zat te ver”
Philippe Gilbert zat te ver in de finale. “Toen Cavendish dan viel, zat de koers erop voor mij.” Gilbert grijpt zo naast de kans om zijn vierde wielermonument te winnen, met Parijs-Roubaix krijgt hij een nieuwe kans. “Maar alle wedstrijden die nu komen zijn belangrijk.”