"Matthews was gewoon beter"

Greg Van Avermaet hoopte in Rodez net zoals twee jaar geleden opnieuw te winnen, maar werd in de sprint geklopt door een beresterke Michael Matthews. “Ik ben op mijn waarde geklopt.”

Op de slothelling waren het de Belgen die het mooie weer maakte, maar ze kwamen net te kort voor de dagzege. “Oli (Oliver Naesen) trok goed door en Phil (Gilbert) deed het perfecte werk om uit het wiel te komen”, zegt Van Avermaet. “Maar dan werd ik heel makkelijk geremonteerd door Matthews. Of ik ontgoocheld ben? Neen. Als er iemand beter is, moet je dat kunnen toegeven.”

Ook Matthews zelf was onder de indruk van de Belgen. “Op een bepaald moment zat ik tussen vier Belgen, denk ik. Maar doordat ze in verschillende teams rijden, werd het iets makkelijker voor mij. Vandaag is al mijn harde werk beloond.”

In het algemene klassement is Fabio Aru dan weer zijn gele trui kwijt aan Chris Froome. Froome werd zaterdag zevende in Rodez terwijl de Italiaan tijd verloor op de slothelling. Froome zelf had niet verwacht dat hij de gele trui nu al terug zou overnemen.