Lore Boonen: "Nog niet veel veranderd"

Tom Boonen, Jurgen Van den Broeck en Frederik Veuchelen zijn woensdagavond in de bloemetjes gezet op de gala-avond van de Kristallen Fiets. De drie heren hingen dit jaar hun fiets aan de haak en kregen daarom een lifetime achievement award.

Veuchelen, Van den Broeck en Boonen kregen op het gala een gepast eerbetoon. Ook hun partners werden in de bloemetjes gezet. Bij Lore Boonen polsten we eens of ze het al wat gewoon is nu haar man renner-af is. “Die is écht niet veel thuis. Veel is er dus niet veranderd. Het enige verschil is dat ik vroeger wist wanneer de koersen waren en waar hij dus was. De racekalender ken ik nog niet zo goed vanbuiten.”

Lore en Joke, de partner van Jurgen Van den Broeck, gaven de organisatie ook inspiratie voor een gepast cadeau voor hun mannen. Zo mag Jurgen Van den Broeck een dagje gaan racen samen met racepiloot Anthony Kumpen. Tom Boonen, vandaag de dag ook terug te vinden op racecircuits, hoopt dat ze een keer samen kunnen gaan rijden.

Op de vraag of het veiliger is om met Anthony Kumpen of zichzelf mee te rijden antwoordde Boonen het volgende: “Je moet aan Anthony maar eens vragen hoeveel auto’s hij al in de prak heeft gereden. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn”, zei hij met een knipoog.