"Ik hoop hier volgend jaar terug te staan"

Greg Van Avermaet is heel blij met zijn vierde Kristallen Fiets. “Het is de vierde, maar dit is wel de mooiste voor mij”, zegt hij aan VTM NIEUWS.

“Ik ben heel blij dat ik hem mee naar huis mag nemen”, zegt Van Avermaet na afloop van de uitreiking in het casino in Knokke.

Het is al de vierde keer dat Van Avermaet de Kristallen Fiets wint en dus went het al een beetje voor hem. “De eerste keer was het heel spannend en won ik hem tot mijn verwondering. Nu went het wel een beetje. Het is de vierde, maar het is wel de mooiste voor mij.”

Van Avermaet vindt dat hij de prijs deze keer verdient, omdat hij een goed voorjaar heeft gereden. “Ik heb eindelijk een goed voorjaar gereden. Overal eerste of tweede. Ik ben een klassieke renner en dat geeft toch wel de grootste kick.”

Tom Boonen en Philippe Gilbert hebben beiden ook vier Kristallen Fietsen. Van Avermaet hoopt stiekem al om nog een vijfde Fiets mee naar huis te nemen. “Het doet wel deugd om naast die anderen te staan. Ik hoor net dat er Museeuw er vijf heeft, dus ik hoop hier volgend jaar terug te staan.”