"Het ziet er niet goed uit voor Froome"

“Het ziet er niet goed uit voor Chris Froome.” Dat zegt onze wielerspecialist Merijn Casteleyn. “Volgens de test heeft Froome meer dan het dubbele van de toegestane dosis gebruikt. In het verleden zijn renners al voor minder geschorst.”

Donderdagmorgen maakte de Internationale Wielerbond UCI bekend dat Froome een afwijkende dopingtest heeft afgelegd in de Ronde van Spanje dit jaar. Froome won die Vuelta ook. In het urinestaal dat toen werd afgenomen zat te veel Salbutamol, een middel om astma te bestrijden.

In het verleden zijn nogal voorbeelden geweest van renners die te veel van dat middel hadden gebruikt. “Alessandro Petacchi had ook meer dan de toegestane hoeveelheid gebruikt, maar veel minder dan Chris Froome. Hij werd een jaar geschorst. Bij Diego Ulissi hetzelfde verhaal. Hij stond negen maanden geschorst aan de kant.”

“Als Chris Froome en Team Sky geen heel goede uitleg hebben, dan ziet het er heel slecht uit”, zegt Merijn Casteleyn. “Hij kan dan geschrost worden en zijn zege in de Vuelta kwijtspelen.”