Goffin: "Top tien dankzij regelmaat"

David Goffin is er zondag niet in geslaagd het ATP-toernooi van Rotterdam te winnen. De laatste toernooiwinst van onze landgenoot dateert nu al van augustus 2014, maar maandag komt hij wel de top tien van de wereld binnen. Dat heeft hij vooral aan zijn regelmaat te danken, zegt hij aan VTM NIEUWS.

"Ik ben uiteindelijk heel tevreden over de manier waarop ik speel en over het niveau dat ik nu haal”, vertelt Goffin. “Ik ben tevreden dat het loont. Ik werk altijd hard op training zowel technisch als fysiek. Op dit moment werk ik hard aan mijn houding. Ik ben blij dat alles in de plooi valt na een goede voorbereiding in de winter."

Goffin komt maandag als eerste mannelijke Belg ooit in de top tien van de wereld terecht. Een historische prestatie, maar zelf blijft hij er dus nuchter over. "Je wordt geen nummer tien in één week maar door regelmaat het hele jaar door. Als je de top tien haalt, is het een heel mooi jaar. Als je zo het jaar kan beginnen is dat fantastisch en ik hoop zo door te gaan."

Krajicek onder indruk
Ook Richard Krajicek, voormalig Wimbledon-winnaar, ziet de regelmaat van Goffin als belangrijkste factor voor het bereiken van de top tien. “Hij is een heel harde werker, heel constant en een ongelooflijke vechter. Hij is altijd bezig om zichzelf beter te maken en dat vertaalt zich nu in een finale hier in Rotterdam en vooral in die top tien.”