Frankrijk wint eerste FIFA eNations Cup

In Londen gingen de e-sporters van de Franse nationale voetbalploeg aan de haal met de allereerste FIFA eNations Cup. Ze wonnen het FIFA-toernooi na een spannende finale tegen Argentinië. De twee Franse gamers, ‘Maestro’ en ‘DaXe’, wonnen 40.000 dollar, omgerekend meer dan 35.000 euro.

Ieder land telt twee spelers waarvan de ene gamer op de Playstation 4 speelt en de andere op de Xbox. Een confrontatie tussen twee landen bestaat dus ook telkens uit twee wedstrijden. Wie er na de twee partijen wint, stoot door naar de volgende ronde.

In de finale staan de Franse gamers ‘Maestro’ en ‘DaXe’ tegenover het Argentijnse duo ‘Nicolas99fc’ en ‘Yagocai’. Na de wedstrijd op de PS4 staat het 1-1, maar op de Xbox maakt Frankrijk het verschil en wint het met 2-1. De winnaars gaan met 40.000 dollar naar huis, de tweede moeten tevreden zijn met 20.000 dollar.

Belgian eDevils niet van de partij
Opvallend, tussen de twintig deelnemende landen vinden we onze Belgische vlag niet terug. De Belgian eDevils waren niet aanwezig op het tornooi en konden dus niet strijden voor de overwinning.

De Belgische voetbalbond ging niet in op de uitnodiging omdat ze eerst een langetermijnstrategie voor de e-sport willen uitwerken. De eDevils, met onder andere Stefano Pinna die vorig jaar tweede werd op de FIFA eWorld Cup en tweede staat op de PS4-wereldranglijst, zijn natuurlijk ontgoocheld.