David Goffin klaar voor Masters

David Goffin is helemaal klaar voor de ATP World Tour Finals, de vroegere Masters in het tennis. Goffin viel vorig jaar al een keertje in, maar nu is het de eerste keer dat hij zich rechtstreeks kwalificeert. En hij begint meteen tegen de nummer één van de wereld: Rafael Nadal. “Ik heb niets te verliezen”, zegt onze landgenoot.

Goffin hoort sinds kort bij de beste acht spelers van de wereld. Daardoor mocht hij dus naar de Masters, maar daar moest hij nog stevig voor knokken. “Het was niet eenvoudig om terug te komen na mijn blessure. Daarom besliste ik om veel toernooien te spelen.”

“Kan goed spelen tegen Nadal”
Onze landgenoot won zo onder meer het ATP-toernooi van Tokyo en Shenzhen. “Zo gauw ik die twee titels gewonnen had en in de top acht stond, deed ik er alles aan om op de Masters te geraken. Dat was de uitdaging: in het toernooi geraken en het is gelukt.”

Goffin zit in een groep met Grigor Dimitrov (ATP 6), Dominic Thiem (ATP 4) en de nummer één van de wereld Rafael Nadal. De eerste wedstrijd is meteen tegen de Spanjaard. “Ik weet dat ik tegen hem goed kan spelen. Ik heb de sleutel om goed rally’s te spelen, om agressief te zijn en ik ga proberen hem veel te laten lopen. Ik heb niets te verliezen.”

Nadal: “Goffin verdient dit”
Nadal zelf vindt dat Goffin zijn plek op de Masters verdient. “Ik ben blij dat hij hersteld is en dat hij weer goed speelt aan het einde van het seizoen. Hopelijk maandag niet té goed. Hij is een faire speler en hij verdient het om hier te zijn.”