Boonen neemt deel aan de Belcar

Tom Boonen verdwijnt voorlopig niet uit de sport. De ex-renner rijdt dit jaar de drie resterende races van het Belcar-kampioenschap, waaronder de 24 uur van Zolder. 

Vorig weekend maakte Boonen zijn competitiedebuut tjidens de 25 Hours VWW Fun Cup in Spa-Francorchamps. Hij zal ook de komende maanden actief zijn in de autosport: Boonen is vanaf heden lid van et Yokohama Power Racing Team. Samen met Olivier Hermans en Chris Van Woensel zal hij drie wedstrijden van de Belcar rijden. De eerste daarvan vindt volgend weekend al plaats. En of Boonen het ziet zitten: "Ik probeer mijn professionaliteit van de koers mee te nemen naar deze sport. Ik heb het maximale gedaan om me voor te bereiden voor deze koers. Ik wil zo veel mogelijk bijleren en zo goed mogelijk alles doorstaan." 

Van zenuwen heeft Boonen voorlopig geen last. Er zijn heel wat draagvlakken tussen wielrennen en autosport. "Ik ben zenuwachtig voor de auto. We hebben weinig getest, slechts twee uurtjes. Er zijn wat kinderziektes die eruit moeten. Het is nu zaak om hem klaar te krijgen voor het weekend. De sporten bevinden zich allebei door op asvalt, met veel bochten. Bij een fiets is elke bocht blind. In de Tour de France kan je een fout maken in de afdaling en dan zijn de gevolgen desastreus. Op een circuit doe je rondjes en probeer je je tijd te verbeteren. Dat herhaalt zich elke keer, je zit zo in een andere situatie en krijgt minder te maken met verrassingen.”

Uit de hand gelopen hobby

Boonen beklemtoont niet al te professioneel met autosport bezig te willen zijn. "Het heeft de laatste drie maanden zeker 80 procent van mijn vrije tijd in beslag genomen. Het is een uit de hand gelopen hobby aan het worden. Op dit moment doe ik het op een heel ontspannen manier. Ik wil geen contracten afsluiten, waar ik achteraf spijt van heb. Ik doe dit uit goodwill."