Boonen bereidt afscheidscriterium voor

Tom Boonen heeft vandaag voor het eerst sinds zijn afscheid in Parijs-Roubaix nog eens op de fiets gezeten. Hij verkende samen met ploegleider Wilfried Peeters het parcours van zijn afscheidscriterium in Mol van volgende week zaterdag.

Twee weken geleden nam Tom Boonen afscheid van de wielersport met een 13e plaats in Parijs-Roubaix. Boonen was prof van 2002 tot 2017 en in die rijke carrière won hij maar liefst 3 keer de Ronde van Vlaanderen, 4 keer Parijs-Roubaix, 5 keer de E3 Harelbeke, de groene trui in de Tour, 2 keer het Belgisch kampioenschap en 1 keer het wereldkampioenschap.

Op zaterdag 29 april neemt Boonen op een speciaal evenement op en rond het Zilvermeer in Mol afscheid van zijn supporters. “Het wordt een heel speciale dag” zei Boonen. “Vooral voor de fans, maar ook voor mij, want ik zal heel veel ex-collega’s terug zien.” De opbrengst van Boonens afscheidscriterium gaat trouwens integraal naar het goede doel. Mensen die erbij willen zijn kunnen kaarten kopen op www.tomsaysthanks.com

Op het afscheidscriterium zullen heel wat grote namen uit de wielersport aanwezig zijn. Van huidige renners zoals Philippe Gilbert, Peter Sagan, Michal Kwiatkowski en Filippo Pozzato tot ex-renners als Paolo Bettini, Mario Cipollini, Oscar Freire, Johan Museeuw, Peter Van Petegem, Kevin De Weert en Erik Zabel.