Bayat opgepakt: wie is een van machtigste voetbalmakelaars van ons land?

Mogi Bayat, een van de machtigste voetbalmakelaars van ons land, is vanmorgen opgepakt in het kader van een grootschalig voetbalonderzoek naar financiële fraude. Bayat doet zaken met alle grote clubs. Hij wordt momenteel verdacht van financiële fraude en witwassen van geld.

Via allerhande constructies zou Bayat zichzelf de voorbije zes jaar bijna acht miljoen aan winst uitgekeerd hebben voor voetbaltransfers. Dat deed hij via allerhande constructies waardoor hij aan de belastingen kon ontsnappen.

Verbonden aan alle topclubs
Bayat heeft connecties bij alle Belgische topclubs. Van 2003 tot 2010 was de Iraniër algemeen directeur van voetbalclub Sporting Charleroi, tot hij daar door zijn eigen oom aan de deur werd gezet. Vanaf dan begint zijn carrière als spelersmakelaar. Hij is betrokken bij heel wat transfers bij clubs als Anderlecht, Club Brugge en AA Gent.

Bayat wordt vaak het meesterbrein achter de schermen genoemd. Vooral Anderlecht en AA Gent zijn vaste klanten. Badji, Bruno, Harbaoui en Spajic trekken onlangs - dankzij Bayat - naar Anderlecht. Ndongala, Perbet en Taravel plaatst hij bij AA Gent. Ook aan trainertransfers verdient Bayat flink wat geld, aangezien Hein Van Haezebrouck en Michel Preud'homme in zijn portefeuille zitten.

Lees ook: Groot voetbalonderzoek: 44 huiszoekingen in ons land, 13 in buitenland