Aru: "Zullen nog veel aanvallen"

Vlak voor de renners in de Tour de France aan de Alpenweek beginnen, is het nog één dag rusten geblazen. Froome en Aru laden de batterijen op én spraken beiden ook met de pers.

Nuance: net als op de eerste rustdag hield Sky geen klassieke persconferentie met Chris Froome. De geletruidrager sprak de pers dan maar toe na een trainingsrit. “Zoals ik een slechte dag had in de Pyreneeën, kan dat ook opnieuw in de Alpen”, is de Brit voorzichtig. “Maar ik voel me beter en beter naarmate de race vordert. De voorbije dagen, zelfs in de etappe van gisteren, voelde ik me vrij goed. Hopelijk is dat een teken dat de timing goed zit en ik nog fris ben. Ik hoop dat ik in deze derde week op mijn best ben.”

Fabio Aru, z’n grootste belager, heeft vanaf morgen zes dagen de tijd om een achterstand van 18 seconden goed te maken. “Het wordt een zware week. Ik denk dat er nog veel aanvallen en veel spektakel zullen volgen. Froome en de anderen zijn vooral bezig met die tijdrit. Bardet en Uran zullen voordien tijd willen pakken op Froome en mij.”