"Als je mee bent, moet je vechten"

Thomas De Gendt toonde in de veertiende rit van de Tour opnieuw een enorme vechtlust. Onze landgenoot was opnieuw mee in de vlucht van de dag, hield solo stand tot op twaalf kilometer van de finish en werd uiteindelijk beloond met de prijs voor de strijdlust. “Als je mee bent, moet je er ook voor vechten”, reageerde hij na de aankomst.

De Gendt beschikte over superbenen, maar met een gretig peloton achter zich was het eigenlijk onbegonnen werk om ook te winnen. “Het was vechten tegen de bierkaai. Ik hoopte dat Voeckler sterk genoeg was, maar die zat in mijn wiel te roepen dat hij niet meer kon. Nadien was het tijdrijden. Ik hoopte stand te houden tot en met de laatste klim, maar ze reden sneller dan mij en dan houdt het op.”

De Gendt sprokkelde onderweg opnieuw punten voor de bolletjestrui. Onze landgenoot staat tweede in het bergklassement, maar het verschil met Warren Barguil is wel 58 punten. “Hij moet geen schrik hebben van mij”, zegt De Gendt. “Er is wel nog altijd een tweede en derde plaats en dat zie ik wel zitten.”