Voorzitter Jong Vld Antwerpen gechanteerd met naaktfoto’s

Aimé Schrauwen, de ondervoorzitter van Jong Open Vld in Antwerpen, wordt gechanteerd met naaktfoto’s, dat maakt hij zelf bekend. De daders eisen 5.000 euro, anders verspreiden ze de foto’s. De 23-jarige student is niet van plan te plooien en maakt zelf bekend dat de foto’s circuleren. 

Alles begint met een bericht op de Facebookpagina van Schrauwen. Een zekere Sofie vraagt advies. Omdat hij politiek actief is, heeft hij wel vaker contact met mensen die hij niet persoonlijk kent. De vrouw vraagt om te skypen. Wat hij doet. 

“Ze stuurde een link door. Ik heb geklikt op die link en plots komt er een schermpje open, waarna alles op mijn computer met haar wordt gedeeld”, legt Schrauwen uit. “Dan was het een half uurtje stil en kreeg ik een bericht dat ze een filmpje hebben en als ik niet ga betalen, dat ze dat filmpje overal gaan verspreiden.”

Nieuw
Dat criminelen via Facebook en Skype naaktfoto's hacken en mensen chanteren is relatief nieuw.  Doorgaans zijn het de slachtoffers zelf die naaktbeelden sturen. De politie benadrukt geen vriendschapsverzoeken te aanvaarden van mensen die je niet kent.