Van Grieken: “Dewinter mag lijst trekken”

Voor de voorzitter van het Vlaams Belang, Tom Van Grieken, kan Filip Dewinter bij de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen gewoon lijsttrekker blijven. Hij bevestigde dat aan VTM NIEUWS. Maar hij blijft er wel bij dat hij geen andere keuze had dan Dewinter op de vingers te tikken voor zijn bezoek aan de Gouden Dageraad.

"Ik moet er op toezien dat iedereen dezelfde tactiek volgt", zegt Van Grieken. "Spreken voor een clubje neonazi's is een duidelijke 'own goal'. Van Grieken zegt dat de partij Dewinter en Van dermeersch nog hard nodig zal hebben in Antwerpen, Dewinter mag van hem zelfs de lijst trekken. "Van mij mag Filip de lijst trekken, als de leden dat ook willen", zei hij daarover.

Dewinter en Van dermeersch werden zaterdag op de vingers getikt door het partijbestuur van Vlaams Belang. Ze brachten in Griekenland een bezoek aan de extreemrechtse partij Gouden Dageraad, die wordt geassocieerd met het neonazisme. Van dermeersch werd uit het partijbestuur gezet en Dewinter kreeg een berisping.

"Ik sta voor 200 procent achter Tom Van Grieken, want het is niet de eerste keer dat de voorzitter in de krant moet lezen waarnaar Filip afreist. Na anderhalf jaar dergelijke incidenten begrijp ik dat het hem wat te veel is geworden." Dat zei Gerolf Annemans, Europees parlementslid van Vlaams Belang, in "Terzake" op Canvas naar aanleiding van de troebelen in de partij.

Bekijk ook: