Sp.a: "Minister, doe uw job"

Het gedweep van nationalisten met militairen en krijgsuniformen is een kwalijke evolutie. Dat zegt Tom Meeuws, Tom Meeuws, sp.a-kopstuk in Antwerpen in een reactie op het bijlincident gisteren. "Een bevoegde minister moet zijn job doen en wachten met communiceren, tot een operatie is afgelopen."

Gisteren ontstond er even paniek in het winkelcentrim de Stadfeestzaal in Antwerpen. Een man werd daar omstreeks 18 uur onderschept omdat hij een bijl bij zich had. Een militaire patrouille overmeesterde de man en hij werd onder schot gehouden door de politie. Na verhoor bleek dat de man de bijl net voordien gekocht had als rekwisiet voor een fotoshoot.

Maar nog voor bekend raakte dat de man geen kwade bedoelingen had, stuurde minister van Binnenlandse Zaken Jambon een tweet de wereld in, waarin hij de militairen bedankte voor hun alerte optreden.

Hoofd koel
Tom Meeuws vindt dat verkeerd: "Laat de communicatie over aan de militairen en de politie die de operatie leiden. Een bevoegd minister moet zijn job goed doen en wachten tot na de operatie alvorens te communiceren. Zowel een minister als een burgemeester moeten het hoofd koel houden en mensen die ander gedrag dan normaal vertonen, meteen verdacht maken.

Bekijk ook: