Rutten: "Ik zie ze alleen maar ruzie maken"

“Open Vld zal een cruciale rol spelen in Antwerpen”, zegt voorzitter Gwendolyn Rutten in een gesprek met VTM NIEUWS. Toch is het de laatste tijd de enige partij waar niets over te horen valt in ’t Stad. “Laat de rest maar ruzie maken”, zegt Rutten daarover.

Groen en sp.a die samen naar de kiezer stappen, N-VA met kopman De Wever als de te kloppen ploeg, CD&V die Kris Peeters als knuppel in het hoenderhok gooit: de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen is nu al volop bezig. Maar waar is Open Vld?

“Ik zie al die andere kopstukken ruzie maken, met maar één ding voor ogen: het postje op het Schoon Verdiep. Wij investeren ondertussen in een jonge lijsttrekker Philippe De Backer, en we zijn enkel met de toekomst van Antwerpen bezig. Ik ben er zeker van dat we een cruciale rol zullen spelen”, aldus Rutten.

Federaal
Al dat gekibbel op het lokale niveau, heeft dat geen gevolgen voor de federale regering? “Dat zal afhangen van de personen. Als ze elkaar iedere week in de haren vliegen, dan wordt het moeilijk. Maar als het gaat om de toekomst van Antwerpen en de andere gemeenten, dan denk ik: laat ons werken tot de laatste dag”, besluit ze.