Dossier #STEM2018

Peeters: "Kans dat ik burgemeester word is 0,0"

In Antwerpen is CD&V-lijsttrekker Kris Peeters vanochtend op het kantoor van burgemeester en formateur Bart De Wever (N-VA) gearriveerd voor een tweede informatief gesprek in het kader van de Antwerpse coalitievorming. Over zijn gefnuikte burgemeestersambities is Peeters duidelijk: “De kans dat ik burgemeester word is 0,0 enzovoort.”

Peeters gaf aan dat CD&V nog steeds bereid is om in een coalitie te stappen en dat de partij daarin "het sociale gelaat van alle Antwerpenaren" zou willen zijn. Over zijn eigen rol na de coalitievorming of over het mogelijk toetreden van Groen tot het nieuwe stadsbestuur wilde hij niets kwijt. “De vraag wat ik nadien ga doen… dat is een interessante vraag.”

"Erg constructief"
Het overleg duurde ruim 2,5 uur en was volgens Peeters "erg constructief", maar of dat ook betekent dat hij nog eens zal worden uitgenodigd voor een eigenlijk formatiegesprek is volgens Peeters nog niet duidelijk.

De Wever van zijn kant geeft allicht pas commentaar nadat alle partijen nog eens zijn langs geweest. Morgen is het de beurt aan sp.a, vrijdag komt Groen langs. Maandag kwam Open Vld al als eerste op gesprek.