Dossier #STEM2018

Dit jaar nog nieuwe app van overheid

De overheid zal dit jaar nog een nieuwe app lanceren, waarop je als burger alle info over bijvoorbeeld je pensioen en je belastingen kan raadplegen. Dat zegt minister van Telecom en Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) in de studio van VTM NIEUWS.

“We hebben te vaak vanuit de overheid gezegd dat de burger zich moest aanpassen aan onze manier van werken. Maar met de nieuwe app maken we duidelijk dat de burger centraal staat en dat wij ons aanpassen aan uw situatie”, legt De Croo uit.

En daarom komt de regering dit jaar nog met ‘BeApp’, een nieuw app voor je smartphone waarop alle informatie van de verschillende overheden verzameld wordt. “Vandaag zijn er al heel wat initiatieven die ons het leven een stuk eenvoudiger kunnen maken, zoals Tax-on-web, mypension of Student@work. Maar we moeten die nu allemaal samenbrengen”, zegt De Croo nog.

Vorig jaar lanceerde de overheid al ‘Itsme’, een app die je hielp om op verschillende banken- en telecomplatformen in te loggen, maar nu gaat De Croo dus nóg een stap verder. ‘BeApp’ zal dit jaar nog gelanceerd worden.

Beluister hier het integrale studiogesprek: