De Wever: "Blij dat ze in eigen put vielen"

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft gereageerd op de heisa en de gladgestreken plooien bij ‘Samen’, de lijst van groenen en socialisten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Antwerpen. “Ik ben blij dat de mensen die een put gegraven hebben, er nu zelf zijn ingevallen”, klinkt het in een reactie aan VTM NIEUWS.

De voorbije weken kreeg het stadsbestuur onder leiding van burgemeester Bart De Wever (N-VA) vanuit 'Samen' het verwijt te nauwe banden te hebben met bouwpromotoren. Maar recent kwam aan het licht dat Antwerps sp.a-kopstuk Meeuws zelf nauwe banden had met Land Invest Group. Wouter Van Besien (Groen), de lijsttrekker van ‘Samen’, riep Meeuws daarom op het matje. De plooien zijn inmiddels gladgestreken.

“Ik vind het prima dat een politieke partij ageert op de inhoud van een dossier. Maar ik vraag hen te stoppen met verdachtmakingen en insinuaties”, klinkt het bij De Wever. “Ik ben blij dat ze een put gegraven hebben en er nu zelf zijn ingevallen. Ik maak me over niks zorgen, mijn geweten is zuiver en ik slaap gerust.”