Bonte en Somers halen uit naar Homans

Burgemeesters Hans Bonte (sp.a) en Bart Somers (Open Vld) zijn erg kritisch voor Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Liesbeth Homans (N-VA). “We moeten zo snel mogelijk de goed werkende moskeeën erkennen en ophouden met de politieke spelletjes”, zei Bonte in De Meulemeester in Debat, waar hij debatteerde met burgemeester van Mechelen Bart Somers (Open Vld).

Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte begrijpt niet waarom de erkenning van moskeeën zo lang op zich laat wachten. “De kerken in mijn stad staan zo goed als leeg en die zijn wel erkend en worden gefinancierd. Tegelijkertijd is er een moskee die als eerste de strijd aanbindt voor Sharia4Belgium en al twintig jaar wachten op erkenning, ondanks het ene na het andere advies van de Staatsveiligheid.”

"Homans moet aandringen"
Ook burgemeester van Mechelen Bart Somers begrijpt niet goed waarom minister Homans dit niet sneller kan laten gaan. “Als ik als burgemeester informatie wil krijgen van OCAD en ik dring aan, dan krijg ik ze. Ik denk dat de minister ook wat meer moet aandringen om de info te krijgen”, zegt hij.

Bekijk het volledige debat: