Beke: “Verbied trucks voor en na school”

Verbied vrachtwagens rond scholen voor en na schooltijd en investeer dubbel zoveel geld in fietspaden als vandaag. Dat stelt CD&V voor op haar gezinsdag in Bobbejaanland. De partij wil dat ouders hun kinderen zorgeloos naar school kunnen laten fietsen, en wil daar een thema van maken bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Daarnaast wil de partij ook dat het aantal snelheidscontroles in zones 30 moet omhoog, dat alle kruispunten conflictvrij moeten worden en dat Vlaanderen elk jaar tweehonderd miljoen euro investeert in fietspaden in plaats van honderd.

En met die punten op vlak van mobiliteit wil CD&V scoren bij de gemeenteraadsverkiezingen dit jaar. En mobiliteit, dat is de bevoegdheid van Vlaams minister Ben Weyts (N-VA), maar hem wil Beke niet rechtstreeks aanvallen.

"Er gaat negen keer zoveel geld naar autosnelwegen dan naar fietspaden. Ik zeg niet dat er teveel geld naar het eerste gaat, maar wel te weinig naar het twee", zegt Beke. "Daar moeten we absoluut een inhaaloperatie doen."