Beke: "Kon zo niet meer verder"

CD&V-voorzitter Wouter Beke is tevreden dat de plooien tussen zijn partij en N-VA zijn gladgestreken. Dat zegt hij aan VTM NIEUWS. "We konden het zo geen twee jaar meer rekken", zegt Beke.

Het was een paasvakantie vol politieke relletjes en daar maakte premier Michel vandaag korte metten mee. Op het eerste kernkabinet na het paasreces eiste Michel loyauteit van de regeringsleden.

Persbericht
De uithaal van Michel had zijn effect: later op de dag stuurden CD&V en N-VA een gezamenlijk persbericht uit, waaruit moest blijken dat de neuzen opnieuw in dezelfde richting stonden.

Gekissebis
“We zullen focussen op inhoudelijke discussies en niet vervallen in gekissebis en ruzie”, klonk het.

Die ruzie ontstond er toen staatssecretaris Zuhal Demir in ‘De Zondag’ zwaar uithaalde naar CD&V en zei dat de partij moslims ziet als kiesvee. Dat schoot bij Beke en de CD&V in het verkeerde keelgat. Hij eist excuses van Demir, maar zij liet al snel blijken dat die er niet zouden komen.

Vertrouwen
Op de vraag of Beke ze uiteindelijk wel mocht ontvangen, antwoord Beke dubbelzinnig. “Er zijn verklaringen geweest van de staatssecretaris en van de premier. Het is belangrijk dat we opnieuw met vertrouwen binnen deze regering kunnen werken”, zegt Beke nog.

Bekijk ook: