Almaci: "Samen kan wel tegen stootje"

“’Samen’ kan wel tegen een stootje”, reageert Groen-voorzitster Meyrem Almaci op de moeilijke periode van het samenwerkingsverband met sp.a in Antwerpen. “Tom Meeuws heeft toegegeven dat hij een inschattingsfout heeft gemaakt en daar is een streep onder getrokken”, zegt Almaci in de studio van VTM NIEUWS.

Enkele weken geleden beschuldigde de lijst ‘Samen’ het Antwerpse stadsbestuur ervan dat het een te nauwe band onderhield met de bouwpromotor. Achteraf bleek dat Tom Meeuws - die voor 'Samen' opkomt bij de gemeenteraadsverkiezingen – zelf nauwe banden had met Invest Group. 

Uit een peiling van het Nieuwsblad blijkt dat de Antwerpenaren daarvoor vooral de lijst ‘Samen’ afstraffen in plaats van burgemeester Bart De Wever (N-VA). Maar Almaci benadrukt dat ze geen spijt heeft van de samenwerking met sp.a: “De reden waarom ‘Samen’ zo wordt aangevallen, is omdat het een volwaardig alternatief is voor het huidige beleid.”

"Wouter Van Besien is kopman"
Geconfronteerd met beelden van een debat waarin sp.a-kopman Tom Meeuws zich kritisch uitlaat over partner Groen, reageert Almaci kordaat. “Laat het heel duidelijk zijn dat Wouter Van Besien de kopman is van die lijst. Vorige week heeft Tom Meeuws toegegeven dat hij een inschattingsfout heeft gemaakt en Wouter heeft met hem een duidelijk gesprek gehad.”

Hoe lang blijft Samen nog samen? “Samen kan wel tegen een stootje, het gaat over de inhoud”, reageert Almaci.

Bekijk hier het integrale gesprek:

Bekijk ook: Vooral 'Samen' krijgt klappen na schandaal