Will Smith springt uit helikopter boven Grand Canyon

Er waren geen filmopnamen mee gemoeid en toch sprong Will Smith op dinsdag (lokale tijd) vanuit een helikopter boven de Grand Canyon, ter ere van zijn vijftigste verjaardag. De acteur had gelukkig wel een bungeekoord om zijn middel.

Aan de sprong gingen zes maanden aan voorbereidingen vooraf. Het was niet de eerste keer dat de acteur met een touw om zijn middel van grote hoogte naar beneden sprong; op zijn YouTube-kanaal is onder meer zijn eerste sprong ooit te zien.

De stunt boven de Grand Canyon in de staat Arizona werd live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Smith, die even voordat hij sprong nog tegen de camera zei: “Je moet nooit naar beneden kijken!”

Goede doel
Smith onderging de beproeving om aandacht en donaties te vragen voor Global Citizen, een organisatie die wereldwijd honger bestrijdt. In de livestream op zijn kanaal gaf hij toe doodsbang te zijn. “Ik heb al mijn leven lang een interessante band met angst”, liet hij weten, waarna hij vertelde dat hij als kind met zijn familie de bijna 2000 meter diepe natuurkloof bezocht en vanaf de kant al bang was. “Ik kan me herinneren dat de schoonheid ervan me enorm veel deed, maar ik was doodsbenauwd om bij de rand te komen. Al mijn familieleden stonden daar maar ik was te bang en kon het daardoor minder goed zien. Ik heb er later een punt van gemaakt om alles waar ik bang voor ben te trotseren.”

Smiths kinderen en vrouw Jada Pinkett Smith waren getuige van de sprong en joelden op het moment dat de acteur zich uit de helikopter liet vallen.