Taiwanese maakt kunst van koffie

De eigenares van de koffiezaak ‘My Cofi’ serveert niet zomaar een simpele cappuccino of latte, maar maakt echte kunstwerkjes van haar koppen koffie. In het melkschuim tekent ze de afbeelding van een huisdier van een klant of de klant zelf.

Het enige wat de koffiekunstenares Chang Kuei-fang nodig heeft is een foto van een huisdier of een selfie. De materialen die de vrouw gebruikt zijn afhankelijk van de prijs die de klant wil betalen. Ze begint met een driedimensionale vorm gemaakt van melkschuim en gebruikt daarna chocolade, espresso en fruitjam om het gezicht te tekenen.

20 euro voor een koffie
Gemiddeld doet de eigenares er tien minuten over voor ze een koffie af heeft. Ze gebruikt met opzet enkel natuurlijke ingrediënten, zodat de klanten het drankje zonder problemen kunnen opdrinken.

De eigenares zegt dat de meeste klanten na het serveren hun koffie koud laten worden, omdat ze eerst hun smartphone bovenhalen om het koffiekunstwerkje te vereeuwigen op een plaatje.

“De meeste mensen vragen me hoe ze de koffie moeten drinken. Ze willen er liever afblijven. Dan zeg ik dat ze dat probleem zelf maar moeten oplossen”, zegt Chang.

Je zou inderdaad beter twee keer nadenken voor je de kunstcappuccino naar binnen giet. Een tas kost je gemakkelijk twintig euro.