Sluikstorten? Dit is wel erg bizarre vorm

Bij een wijnbar in Leuven moeten ze hard gelachen hebben toen ze gisteren de camerabeelden opnieuw bekeken. Een vrouw stapt er twijfelachtig naar het terras van de bar, haalt een strijkijzer uit haar zak en plaatst het op een van de tafeltjes. Een bizar geval van sluikstorten? 

Op de beelden is te zien hoe de vrouw de Schrijnmakersstraat komt in gewandeld, ze kijkt even rond, wacht tot een fietser passeert en 'slaat dan toe'. Ze stapt naar het terras van wijnbar Les Parisiennes, haalt een strijkijzer uit haar zak en dropt het doodserieus op een van de tafeltjes.  

Uitbater Jurgen Truyen wilde net de deuren openen, toen hij een strijkijzer op een tafeltje zag liggen. Benieuwd ging hij op zoek naar de camerabeelden en zag het tafereel van de vrouw. Hij plaatste de beelden prompt op Facebook omdat hij ze zo grappig vond. “Wat haar bedoeling was, weten we echt niet. Een klacht indienen, zullen we niet doen. Dat is een te grote rompslomp”, aldus Truyen. 

Of het dan geen stunt is? “Nee hoor, zo vindingrijk zijn we niet. Vorig jaar plaatsten we nog een filmpje online toen een van onze stoelen gestolen werd. De volgende dag stond hij er weer.”