Dossier President Trump

Reuzenkip lacht Trump in gezicht uit

President Trump heeft een nieuwe overbuur: een enorme opblaasbare kip. Vanuit zijn bureau in het Witte Huis kijkt Trump uit op het dier dat ‘toevallig’ erg op hem lijkt. Activist Taran Singh Brar wil zo tonen wat hij vindt van zijn president: dat hij zich gedraagt als een bange kip.

Gisteren werd de kip opgeblazen in de buurt van het Witte Huis. De activist kreeg na lang wachten eindelijk toestemming van de National Park Service die het park beheert. Het dier is duidelijk geïnspireerd op Trump, inclusief gouden lokken.

"Bange kip"
Met de actie wil Taran Singh Brar een middelvinger naar Trump sturen. “Ik wil iedereen bewustmaken hoe snel en destabiliserend onze leider is en te wijzen op zijn zwak en onzeker gedrag. Hij lijkt bang om zijn belastingteruggave bekend te maken of tegen Poetin op te staan. En hij gedraagt zich als een bange kip tegenover Noord-Korea.”

Of het Trump veel uitmaakt, weten we niet. Hij is momenteel toch zeventien dagen op vakantie in New Jersey.

De kip staat nu zo prominent in het gezichtsveld dat hij ook te zien was tijdens de liveverslaggeving van VTM NIEUWS-correspondent Greet De Keyser.

Door Jef Artois.