Priester klimt naar top van vulkaan Bali

Een Balinese hindupriester heeft een video gemaakt op de top van de vulkaan Agung die al weken rook en as spuwt. Hij klom naar de top van de vulkaan om er een spiritueel ritueel uit te voeren. Zijn video ging viraal op Facebook en werd al 600.000 keer bekeken.

Op de video zie je hoe de vulkaan as en rook spuwt uit de krater. De priester Ikomang Giri klom naar de top van de Agung om er een ritueel uit te voeren dat onderdeel is van een processie naar de vulkaan.

“De ervaring was een toewijding aan de ziel en een roeping van het hart”, zei de priester aan persagentschap Reuters. De video is al minstens 600.000 keer bekeken op Facebook.

De vulkaan Agung spuwt al weken rook en as. Duizenden omwonenden werden al geëvacueerd en de luchthaven van Bali ondervond heel wat problemen. Ondertussen is er wel geen hinder meer voor het vliegverkeer. De Agung staat erom bekend dat hij heel krachtige uitbarstingen heeft. De laatste weken is er een verhoogde activiteit. De laatste uitbarsting dateert uit 1963 en doodde toen 1.000 mensen.