Obama danst… en wordt dan uitgelachen

De voormalige president van de Verenigde Staten, Barack Obama, heeft zich in Kenia aan een dansje gewaagd toen hij er een jeugdcentrum bezocht. En dat was ook de Zuid-Afrikaanse president Ramaphosa opgevallen. Al leek die niet echt onder de indruk. “Hij kan niet zo goed dansen als ‘Madiba’”, lachte hij.

Obama bezocht in Kenia een jeugdcentrum dat door zijn halfzus werd geopend. Samen met zijn stief-grootmoeder waagde Obama zich aan een dansje, tot groot jolijt van de aanwezigen.

De Zuid-Afrikaanse president, Cyril Ramaphosa, daarentegen was niet onder de indruk van de danspasjes van Obama. Dat zei hij gisteren lachend tijdens een herdenking van de honderdste verjaardag van Nelson Mandela. “Ook al zijn er veel gelijkenissen, Obama kan niet zo goed dansen als Madiba (de bijnaam van Mandela).”

Maar natuurlijk kon Obama het daar niet bij laten en dus diende hij Ramaphosa op zijn manier van antwoord. “Ik wil beginnen met een rechtzetting en een paar bekentenissen. Eerst en vooral: ik ben een hele goede danser, maar Michelle is nog net iets beter.”