Challenge: citroenen eten voor goede doel

De ‘Lemon Face Challenge’ is de nieuwste uitdaging, vier jaar nadat de ‘Ice Bucket Challenge’ ruim 100 miljoen euro opbracht voor de spierziekte ALS. De Lemon Face Challenge wil de aandacht vestigen op DIPG, of ponsglioom, een ongeneeslijke hersenziekte die vooral kinderen en jongeren treft.

De uitdaging werd gelanceerd door de elfjarige Aubreigh Nicholas die sinds september aan de ziekte lijdt. Als je wordt uitgedaagd moet je ofwel een stuk citroen eten en drie mensen uitdagen ofwel geld storten voor het goede doel ‘Aubreigh’s Army’, al doen de meeste mensen beide dingen.

(Lees verder onder de video)

Kleine Tijn
Twee jaar geleden lakte heel Nederland nog haar nagels voor de zesjarige Tijn, die ook aan de ziekte leed. Toen werd er 2,5 miljoen euro ingezameld, waarmee een nieuwe robotarm werd aangekocht die moet helpen bij de behandeling van ponsglioom.

Al enkele grootheden in de Amerikaanse sportwereld hebben de uitdaging aanvaard en ze gaat dus als een lopend vuurtje in de VS.

België
Op de eerste Belgische genomineerde was het dan ook niet lang wachten. Qmusic-dj Vincent Fierens daagde gisteren zijn collega Wim Oosterlinck uit en die aanvaardde de uitdaging vanmorgen mét plezier. Op zijn beurt daagde hij Qmusic-duo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe uit.