Wordt 3de Kampioenenfilm de laatste?

In de Kinepolis in Antwerpen gaat vandaag ‘FC De Kampioenen Forever’ in première. Het is al hun derde film, na 'Kampioen zijn blijft plezant' en 'Jubilee General'. De film is vanaf 20 december te zien in de cinemazalen. Maar komt er nog een vervolg? “Als het van ons afhangt, zeker en vast”, klinkt het bij Jacques Vermeire en Niels Destadsbader.

In de derde film is DDT ‘back in business’. Hij slaagt er op sluwe wijze in om eigenaar te worden van F.C. De Kampioenen. Boma wordt meteen buitenspel gezet en de Kampioenen worden vervangen door een nieuw team van jonge, getalenteerde spelers. De Kampioenen zitten in zak en as en willen kost wat kost hun ploeg terug in handen krijgen en trekken daarvoor naar Afrika, waar uiteraard de nodige misverstanden gebeuren.

De regisseur van de film, Jan Verheyen, en de acteurs verschenen vandaag op de rode loper in Antwerpen. Als het van Balthasar Boma, vertolkt door Marijn Devalck, afhangt wordt de derde film wel mogelijk de laatste. Maar zijn collega’s Jacques Vermeire en Niels Destadsbader betwijfelen dat. “We staan open voor meer films”, klinkt het. “We zijn nog jonge gasten, dus we hebben er nog zin in.”