Ontwerpers Simons & Van Noten bekroond

Modeontwerpers Raf Simons en Dries Van Noten zijn gisteravond in Antwerpen bekroond met de eerste 'Belgian Fashion Awards'. Deze nieuwe modeprijzen bekronen aanstormende talenten, maar ook gevestigde waarden. 

Sinds vorig jaar is Raf Simons creatief directeur bij Calvin Klein in New York. Daarvoor was hij het creatieve brein van het Franse modehuis Dior. Zijn ontwerpen voor Dior vielen erg in de smaak bij filmsterren op de rode loper, maar na drie jaar hield Simons het in Parijs voor bekeken.

Simons is meestal maar een fractie van een seconde te zien op de catwalk en je ziet hem bijna nooit op een podium, maar voor de eerste 'Belgian Fashion Awards' maakt de mediaschuwe modeontwerper toch een uitzondering. Simons kwam zijn prijs voor modeontwerper van het jaar zélf ophalen.

Een prijs waar hij erg tevreden mee is. "Ik ben heel vereerd. Het is ook een ongelooflijke ervaring om nog eens in Antwerpen te komen. Een heel aangenaam en emotioneel gevoel", zegt hij daarover aan VTM NIEUWS-journaliste Aagje Vanthomme. De andere grote Belgische modenaam Dries Van Noten kreeg van de jury de prijs voor zijn hele carrière.