'De Collega's' terug van weggeweest

Veertig jaar na de start van de legendarische televisiereeks ‘De Collega’s’ komt regisseur Jan Verheyen met ‘De Collega’s 2.0’. In de film zal al een volledig nieuwe cast te zien zijn, maar ook ‘oude’ collega’s zullen een rol krijgen. De opnames starten in mei volgend jaar. De film zal pas vanaf december volgend jaar te zien zijn, maar nu al wordt de teaser vrijgegeven. 

Het idee kwam van acteur Ben Segers. Tijdens een treinreis naar Nederland met producenten Geoffrey Enthoven en Mariano Vanhoof van Fobic Films, kwam Bens’ bewondering voor 'De Collega’s' ter sprake. Een hele rit haalden ze legendarische scènes en quotes naar boven. De toon was meteen gezet. Op de terugreis ontdekten ze dat de reeks in 2018 net veertig jaar zal bestaan. "Het moment voor een comeback", klonk het.

Oude en nieuwe collega’s
Er zal met een volledige nieuwe cast gewerkt worden. Ben Segers neemt alvast de rol van Freek Van Praet op zich. Op de namen van de andere acteurs is het nog even wachten. Maar ook de oorspronkelijke collega’s zullen in de film te zien zijn. Acteurs Bob Van Der Veken, René Verreth, Nellie Rosiers, Jaak Van Assche, Tuur De Weert, Agnes De Nul, Nora Tilley en Johny Voners zijn alvast van de partij. 

Nieuw diensthoofd
In de film krijgen ‘De Collega’s’ een nieuw diensthoofd. Hij wil een frisse wind door de groep laten waaien door een teambuildingweekend te organiseren.

December 2018
'De Collega’s 2.0' is een productie van Fobic Films, in coproductie met VTM en de stad Mechelen. De film zal vanaf 12 december 2018 in de bioscoop te zien zijn.