Aanrandingsschandaal Hollywood breidt uit

Het ziet ernaar uit dat de schandalen rond Hollywood-producer Harvey Weinstein nog grotere proporties aannemen. Decennialang heeft de man zijn macht misbruikt om seksuele gunsten af te dwingen bij vrouwen in Hollywood. Hij wordt door zeker acht vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik.  Maar nu hij ontslagen is, komen nog meer vrouwen met hun verhaal naar buiten.

Op zondag werd hij op staande voet ontslagen. Sindsdien komen steeds meer vrouwen met hun verhaal naar buiten. Een fotomodel dat in 2015 door hem werd lastig gevallen, stapte destijds naar de politie. 

Omdat hij machtig was in Hollywood, kwam hij er vele jaren mee weg. Tot nu. Actrices met dezelfde verhalen naar buiten komen. Een actrice vertelt dit: “Hij heeft me aangerand. Hij dwong me om orale seks met hem te hebben. Ik probeerde weg te komen, maar hij is groot. Hij had de meeste kracht en dus gaf ik op.”

Hij is niet alleen ontslagen, zijn naam zal ook verwijderd worden van alle tv-series en films waarbij hij als producent werkte.