Dossier President Trump

Trump: "Kim Jong-un zal snel spijt hebben"

President Trump heeft tijdens zijn laatste persmoment nog eens duidelijk gemaakt aan Noord-Korea dat hij niet met zich laat sollen. “Als hij iets doet tegen Guam of Amerikaans gebied of dat van een bondgenoot, zal hij het zich beklagen. En hij zal snel spijt hebben”, zei Trump.

Trump voelt zich gesteund door de Amerikaanse bevolking die zijn scherpe retoriek volgens hem erg waarderen. “Ze zeggen: eindelijk hebben we een president die opkomt voor ons land en voor onze vrienden en bondgenoten.”

"Wapens geladen"
De Amerikaanse president liet eerder vandaag weten op Twitter dat "alles klaar staat voor een militair ingrijpen, de wapens zijn geladen.”

Hij hoopt dan ook dat de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un “ten volle begrijpt” wat hem te wachten staat bij een eventuele aanval.

"Vuur en furie"
De voorbije dagen was er heel wat spierballengerol tussen de leiders van de Verenigde Staten en Noord-Korea. Noord-Korea dreigde er nog mee vier raketten af te vuren richting het Amerikaanse eiland Guam. Dat was op zijn beurt een reactie op een uitspraak van Trump dat een aanval van het communistische land zou beantwoord worden met "vuur en furie".

Door: Jef Artois.

Bekijk ook: