Trump houdt tirade van 77 minuten lang

De Amerikaanse president Donald Trump heeft gisteren 77 minuten lang de media aangevallen tijdens een persconferentie. Zo onderbrak hij een journalist van BBC toen die zijn vraag wilde stellen. “Wacht! Wacht want ik weet wie jij bent. Wacht gewoon”, zei Trump.

Meer dan een uur lang ging Trump te keer. En ook de journalisten ter plaatse, moesten eraan geloven. Trump gaf toe dat de lekken die de afgelopen weken werden verspreid echt zijn, maar het nieuws erover is fake. "Ik ben niet tekeer aan het gaan of aan het razen, ik vind zo'n persconferentie fijn", zei Trump.

Minister van Werk
De persconferentie was oorspronkelijk bedoeld om de naam van zijn nieuwe minister van Werk, Alexander Acosta, bekend te maken. Al snel ging de vastgoedmiljonair over naar de verwezenlijkingen van zijn regering. "Geen enkele regering deed ooit zoveel op zo'n korte tijd, een maand tijd, en we zijn nog niet eens echt begonnen", zei hij.

Nieuw decreet
Trump kondigde ook een nieuw presidentieel decreet aan over zijn migratiebeleid, dat hij begin of midden volgende week gaat tekenen. In de Amerikaanse media wordt volgens hem echter oneerlijk bericht over de ongelooflijke vooruitgang van de regering-Trump, en de rommel die hij van zijn voorganger heeft geëerfd.

"De pers is 'out of control'", klonk het nog. Dat zegt hij naar eigen zeggen niet omdat ze artikels publiceren die hem niet bevallen, maar wel omdat ze "leugens verspreiden". "Ik kan perfect omgaan met slecht nieuws", zei hij. "Jullie schrijven over alle chaos die er zou zijn. Die is er niet!".