Rohingya nog altijd vervolgd

Rohingya-moslims worden in het boeddhistische Myanmar nog altijd vervolgd. Dat blijkt uit een undercoverreportage van journalisten van de Britse zender Sky News. Ze zijn clandestien Myanmar ingetrokken, vanuit het buurland Bangladesh. Daar zitten al 600.000 Rohingya, die voor de vervolging in Myanmar zijn gevlucht.

In Myanmar ontmoeten ze volledig verzwakte en uitgehongerde Rohingya, vooral vrouwen en kinderen. Velen zitten al meer dan een maand vast aan de grens met buurland Bangladesh. Er is amper hulp en geen eten of drinkbaar water.

Vluchtelingen proberen met bootjes de grens met Bangladesh over te steken. De ploeg van Sky News is getuige van een vluchtelingenbootje met een capaciteit van vijftien mensen, dat toch meer dan dertig mensen aan boord neemt.

Het waren leden van Arsa die op 25 augustus verschillende politiekantoren aanvielen in de regio. Daarop namen de ordediensten wraak. Duizenden burgers sloegen op de vlucht. Ongeveer 290.000 mensen zouden de grens met buurland Bangladesh hebben overgestoken.