Orkaan Michael richt zware schade aan, zeker 1 dode

Orkaan Michael is gisteren aan land gegaan in Florida en richt er heel wat schade aan. Op de eerste beelden uit het rampgebied is te zien hoe daken werden weggeblazen en bomen en elektriciteitspalen afgerukt. Die beschadigden heel wat auto's. Er is ook al sprake van minstens één dode. De orkaan werd op voorhand bestempeld als "extreem gevaarlijk".

De orkaan, met windsnelheden tot 250 kilometer per uur, ging gisteren aan land in het badstadje Mexico Beach. Het gebied lijkt wel herschapen tot een oorlogszone, getuigen journalisten ter plaatse. Een deel van de huizen staan onder water en bijna alle bomen zijn afgerukt. Zo'n 375.000 inwoners kregen het advies om het gebied te verlaten, maar niet iedereen heeft dat gedaan. Er werden tientallen schuilplaatsen ingericht. In Tallahasee is de luchthaven gesloten en bleven ook de meeste winkels dicht.

Zeker één dode
In de buurt van Greensboro kwam een man om het leven doordat een boom op zijn huis viel, zo bevestigen de autoriteiten. De reddingsdiensten zijn massaal uitgerukt om de schade op te meten en slachtoffers te helpen, aldus de gouverneur van Florida, Rick Scott.

Orkaan Michael trekt intussen verder noordwaarts. De windsnelheden zouden wel afnemen.