Dossier President Trump

Obama: “Trump is gevaar voor wereld”

Donald Trump is een bedreiging voor de VS en voor de hele wereld. Met die krasse woorden roept de Amerikaanse president Obama de Amerikanen op om zeker niet voor Trump te stemmen. Hij deed dat in de strijdstaat North Carolina. “Obama moet het land besturen en niet campagne voeren”, reageert Trump.

Er gaat bijna geen dag voorbij of president Obama voert campagne voor Hillary Clinton. Het is alle hens aan dek, want het belooft een nek-aan-nekrace te worden. En Obama trekt bijzonder hard van leert tegen de Republikein. “Het lot van de wereld wankelt en jullie, in North-Carolina, moeten ervoor zorgen dat we een duw in de goede richting geven.”

De krasse taal van Obama is ongezien. “Donald Trump is iemand die niet gekwalificeerd is. Ik heb gestreden tegen John McCain en Mitt Romney. Ik dacht altijd dat ik een betere president zou zijn, maar ik heb nooit gedacht dat de republiek in gevaar zou zijn als mijn tegenstander werd verkozen.”

Donald Trump voert inmiddels ook hard campagne in de strijdstaten. Zeker nu hij opnieuw in de race zit. Uit recente peilingen blijkt namelijk dat de Republikein wat van zijn achterstand op Clinton inhaalt. In sommige peilingen ligt hij zelfs voorop. Toch is Trump niet opgezet met de campagne van Obama. “Hij moet op dit moment het land besturen”, aldus de Republikein.