Man wacht op nieuws van vermiste familieleden in Genua

In het Italiaanse Genua liggen nog heel wat slachtoffers onder het puin van de brug die eergisteren instortte. Voor familieleden is het pijnlijk wachten op nieuws. Deze man wacht wanhopig op iets van informatie over zijn broer, die samen met zijn vrouw en dochter vermist is. Het interview dat hij geeft aan SKY Italia is hartverscheurend.

Zijn familie reed waarschijnlijk over het viaduct op het fatale moment van de instorting. “Ze gingen op vakantie naar Elba”, vertelt hij. “De timing klopt, ze zijn nooit op de ferry geraakt en zijn nooit toegekomen op hun bestemming. Ze nemen hun telefoon niet op, dus we zijn zeker dat ze hier onder liggen.”

Frustratie
De man is gefrustreerd door het gebrek aan informatie. “We weten niet eens hoeveel er nog vermist zijn. Ze zeggen niets”, vertelt hij. “Ze hebben ons weggestopt in een gang… Ze hebben ons daar gestopt en…”

Tot 20 vermist
De Italiaanse overheid probeert alle mogelijke gegevens te verzamelen van wie nog vermist is. Dat is monnikenwerk, want men schat dat er nog tien tot twintig mensen onder het puin liggen. De reddingswerkers zoeken de klok rond verbeten voort, hopend op een mirakel.

“Als we heel eerlijk zijn, verschuift de zoektocht nu naar dode mensen in plaats van nog levende mensen”, vertelt VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers die ter plaatse is. “Alle aandacht is nu gefocust op de gigantische brokstukken die wel drie verdiepingen hoog zijn.”

(Meer onder de video)

Daaronder kan zich nog wel wat bevinden, maar niemand heeft er eigenlijk een idee van. Er zouden nog altijd tien tot twintig mensen onder het puin liggen. “Er wordt met man en macht aan gewerkt om tot bij die mensen te geraken, met bijzonder weinig hoop om nog levende mensen te vinden.”