Man vliegt in eigen huis na ruzie met vrouw

In het Amerikaanse Payson (Utah) is een echtelijke ruzie dramatisch afgelopen. Een man stal een vliegtuig en crashte ermee in zijn eigen huis. Zijn echtgenote en een jongen konden tijdig uit de brandende woning vluchten. De 47-jarige Duane Youd overleefde zijn wanhoopsdaad niet.

Youd werd in de vooravond opgepakt nadat getuigen hadden gezien hoe hij zijn echtgenote afranselde. De twee waren naar een nabijgelegen natuurgebied gereden om te praten over hun echtelijke problemen.

De man betaalde een borgtocht en mocht na vijf uur de gevangenis verlaten. Onder begeleiding van een agent ging hij wat kleren en bezittingen ophalen in zijn woning. Hij reed vervolgens in zijn 4x4 weg.

Privé-piloot
Youd reed naar een nabijgelegen vliegveld waar hij als privé-piloot werkte. Hij kroop in een Cessna 525-vliegtuig en steeg midden in de nacht vanaf de verlaten startbaan op. Hij zette meteen koers naar zijn woning zo’n 10 kilometer verder. De crash leidde tot een hevige brand, van het vliegtuigwrak blijft niet veel over.

Heeft u vragen over zelfdoding, dan kan u terecht op het telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.