Jill Peeters helpt VN denken over klimaat

Vandaag is in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties van start gegaan. Verschillende wereldleiders komen bij elkaar om de agenda voor het komende jaar op te stellen. Een opvallende Belgische gast is VTM-klimaatexperte Jill Peeters. Zij werd door de VN geselecteerd om deel te nemen aan een denktank rond klimaatbeleid.

En dat mag ze als enige Belg. Peeters zal samen met onder andere de voormalige burgemeester van New York Bloomberg en klimaatspecialist in een panel zitten.  “Ik ben hier om de weermannen en weervrouwen te vertegenwoordigen”, zegt Jill Peeters.

Wereldvrede
“De VN zet klimaatbeleid hoog op de agenda. Dat is ook nodig, want als dit probleem niet wordt opgelost, valt er nog weinig anders op te lossen. Net daarom hebben ze een denktank opgesteld die het klimaatbeleid moet bijstaan en daarvoor hebben ze mij geselecteerd.”

Vanmorgen liet de secretaris-generaal van de VN António Guterres ook duidelijk verstaan dat er oplossing moet worden gevonden voor de klimaatproblematiek, willen we wereldvrede behouden. Jill Peeters kan dat beamen: "Als we het klimaat niet onder controle krijgen, is er straks geen sprake meer van economie of volksgezondheid, dan is er alleen maar miserie."