Familie en wereldleiders nemen afscheid van George H.W. Bush

Vandaag vond in de National Cathedral van Washington de staatsbegrafenis plaats van oud-president George H. W. Bush. Met militaire eer werd de kist uit het Capitool gedragen. Leden van de familie Bush namen aan de ceremonie deel, onder hen zijn zonen George W. en Jeb Bush. In de omliggende straten waren veel mensen samengestroomd om de overledene de laatste eer te bewijzen.

Naast president Donald Trump en First Lady Melania namen ook de ex-presidenten Barack Obama, Bill Clinton en Jimmy Carter, alsook bondskanselier Angela Merkel en prins Charles aan de rouwplechtigheid deel, die om 11.00 uur (17.00 uur Belgische tijd) begon.

De Trumps namen plaats op de eerste rij naast Barack Obama en zijn vrouw Michelle. De koppels begroetten elkaar kort, zo was op televisiebeelden te zien. Naast de Obama's zaten de beide andere Democratische ex-presidenten Bill Clinton en Jimmy Carter met hun echtgenotes. Niet veel later arriveerde de begafeniswagen met de kist van Bush voor de kathedraal.

Bush overleed vrijdag op 94-jarige leeftijd in zijn woning Houston (Texas). Hij was de 41ste president van de Verenigde Staten en regeerde van 1989 tot 1993.