Cubanen zijn wel erg creatief met condooms

In Cuba worden condooms voor allerlei dingen gebruikt. Mensen gebruiken ze om te vissen of om lekke banden te plakken. Door de schaarste in het communistische land, moeten de inwoners creatief zijn met wat ze wel hebben.

De winkelrekken in Cuba zijn vaak leeg en de goederen die wel voorhanden zijn, worden tegen bijzonder hoge prijzen verkocht op de zwarte markt. Condooms zijn daarentegen erg goedkoop, want ze worden gesubsidieerd door de overheid.

Vissers
Bovendien zijn ze erg stevig en flexibel waardoor Cubanen er ontelbaar veel andere functies voor gevonden hebben. Vissers blazen ze bijvoorbeeld op om er een vlot van te maken, zodat ze hun dobber verderop in zee kunnen laten liggen.

Een wijnproducent haalt ze over de hals van flessen met druivensap. Door de fermentatie komt er gas vrij, dat de condoom opblaast. Als die weer in mekaar zakt, is dat het teken dat het wijnproces voltooid is.

Kappers
En dat zijn lang niet de enige activiteiten waarvoor condooms gebruikt worden. Ook in kapperszaken zijn ze te vinden als elastiek en wie een lekke band heeft, gebruikt ze om die te repareren.