Britse prins Harry interviewt Obama

Prins Harry heeft Barack Obama afgelopen september geïnterviewd voor het populaire radioprogramma Today. Het interview zal pas na Kerstmis uitgezonden worden, maar Kensington Palace gaf al een leuk fragment vrij. “Moet ik met een Brits accent praten?”

Het is een opvallend zicht: de Britse prins Harry die de voormalige Amerikaanse president Barack Obama interviewt. De twee zaten in september al samen rond de tafel tijdens de Invictus Games in Toronto. Dat sportevenement voor militairen die tijdens hun werk gewond zijn geraakt, is in het leven geroepen door de Britse prins.

Bij het begin van het gesprek zat de sfeer al meteen goed. Obama vroeg “of hij een Brits accent moest opzetten”, terwijl Harry dan weer lachte met de mimiek van de voormalige Amerikaanse president. “Als u te lang pauzeert tussen de vragen, krijgt u waarschijnlijk wel dat ene gezicht.”

Beetje zenuwachtig
Van beiden bleek uiteindelijk toch vooral prins Harry te kampen met zenuwen. “U bent hier opgewonden over en ik ben nerveus”, waarop Obama reageert met: ”Dat is prima. Ik kan jou wel interviewen als je wilt?”

Het interview zal uitgezonden worden op BBC Radio 4 op 27 december.